Nekaj besed o nas

Moto klub Sairach smo uradno registrirali leta 1997, čeprav so bili na pobudo nekaterih lokalnih motorističnih navdušencev prvi zametki kluba že v letu 1995. V letu 1995, ko smo se začeli zbirati in voziti skupaj, smo se poimenovali preprosto MK Žiri. Po prvem in drugem letu, ko se nam je pridružilo vse več motoristov, se je porodila ideja, da klub registriramo in postanemo uraden motorističen klub. Ob ustanovitvi je klub štel 20 članov, trenutno nas je več kot trideset.

Za svoj znak smo si omislili divjo svinjo, ki v gobcu drži vejico z žirom. Žir ponazarja, od kod izhaja ime Žiri. Za ime kluba pa smo si izbrali več kot 700 let staro ime za kraj Žiri – SAIRACH.

V našem znaku sta osnovni barvi zelena in rumena, kar simbolizira staro škofjeloško občino.

Ne glede na vse zahteve, ki so zapisane v klubskem statutu glede članstva v našem klubu (motor z najmanj 250 ccm, polnoletnost ...), dajemo največjo prednost prijateljstvu in seveda skupni ljubezni do motorjev. Na tej osnovi je klub pravzaprav nastal.

Pri nas ne delamo razlik med tem, kakšne znamke motor voziš in koliko je motor ali motorist star, pomembno je, da imaš srce na pravem mestu in da bije za prijatelje in motor.

Naši cilji pri potovanjih so se od začetka pa do zdaj postavili na glavo.

V začetku smo se pogosto vozili na različne skupne izlete (Španija, Italija, Nemčija, morje ...), na zbore pa smo hodili le redko.

Zdaj se je to razmerje obrnilo na glavo. Tedensko obiskujemo vsaj po en zbor motoristov, med glavno sezono pa tudi po več naenkrat, tako pri nas kot v tujini.

V takšno ravnanje nas je delno tudi primoral velik obisk članov in članic domačih in tujih klubov na naših zborih.

Ob tej priložnosti bi se vsem zahvalili za res velik obisk na vseh naših srečanjih in vas povabili, da nas obiščete tudi na naslednjih. Prav organizacija moto zbora je velik mejnik v našem klubu. Iz kluba brez obveznosti je v trenutku postal klub, v katerem ima vsak član in članica svojo zadolžitev in odgovornost do kluba.

Če pogledamo v preteklost in v sedanjost, smo od začetka naše skupne poti 'prevozili' že dolgo pot v razmeroma kratki klubski zgodovini.

Upamo, da smo tudi na druge motoriste tako po Sloveniji kot tudi po tujini, kjer imamo kar nekaj dobrih prijateljev, naredili dober vtis kot klub, ki ima odgovorne in zrele člane.

Ker po našem mnenju delo v našem klubu teče v pravo smer, bomo tako nadaljevali tudi v prihodnje, zato vas lepo pozdravljamo in upamo, da se kmalu spet srečamo!

Kontaktne informacije:

Naslov kluba:

MK Sairach
Loška cesta 1
4226 Žiri
Slovenia

Kontaktne osebe:

Predsednik:
Vinko Mohorčič, telefon kluba: +386 51 876 720, info@sairach-club.si
maskota pujsa