Naši izleti in potovanja

Od Žirov do Sicilije

Bilo je hladno aprilsko jutro, ko smo se tako kot po navadi ob 6.uri zjutraj dobili na jutranji kavi. Pred seboj smo imeli dolgo ampak točno začrtano pot in sicer Sicilijo. Kjub temu, da smo vedeli,da nas čaka mrzlo vreme smo bili dobre volje, kajti odpravljali smo se v tople kraje…..(tako smo vsaj mislili)….:)

Preberi potopis...

Potepanje po Francija 2009

Sonce je sijalo že visoko nad nebom, ko sva z Dušanom zajahala vsak svojo Hondo (on XX, jaz pa VFR) ter se odpeljala novim dogodivščinam nasproti. Pot naju je najprej vodila do Sežane, potem pa mimo Benetk, Padove, Milana in Torina kjer sva zapeljala v dolino Susa. Pot preko Italije je bila dokaj nezanimiva saj sva se večji del vozila po avtocesti. Le zadnji del, ko naju je pot vodila po dolini Susa, ki leži na jugozahodnem delu Alp, je vožnja postala zanimivejša.

Preberi potopis...

Popotovanje Turčija, Sirija

Kmalu po novem letu se nas je zbralo par članov kluba »Sairach« z namenom da se dogovorimo kam na dopust. Naša prva destinacija je bil Iran , vendar smo po pogovoru z našim prijateljem , ki je tja potoval z avtodomom, ta načrt opustili , saj je za Iran če hočeš užiti vso njegovo lepoto dvajset dni občutno premalo. Tako smo se odločili za rezervni načrt to je potovanje z motorji preko Bolgarije-Turčije, glavni cilj nam je bil Sirija in potem nazaj preko Turčije, Grčije, bivše YU do doma. Moram reči, da smo se kar dobro pozanimali, kaj nas čaka na poti, kaj potrebujemo in na kaj moramo biti pozorni. Večino papirjev in vize smo si uredili že prej. Predviden odhod 17.julij 2008.

Preberi potopis...

Potovanje po južnem Balkanu in Turčiji!

Sredi vročega avgustovskega dne se peljeva proti mejnemu prehodu Hrvaške s Srbijo. Ustavi naju nekaj km dolga kolona vozil z Zahodnoevropskimi registrskimi tablicami. Opa!! Srbija postaja prava turistična atrakcija, je prvi preblisk skozi možgane, ko pa se iz prepolnih avtomobilov v naju zagledajo črne oči izpod zakritih ženskih obrazov ugotoviva, da so to turški zdomci, ki se peljejo na zaslužene počitnice v rodno domovino. S prepolnim BMW-jem se nekako le prerineva med vozili na mejnem prehodu, kjer naju dezinficirajo in plačava še dodanih 100 DEM za zavarovanje motorja, nato pa z mešanimi občutki v notranjost Srbije.

Preberi potopis...